Betalingen Giant Visa Reveals Roadmap voor ondersteuning van Bitcoin (BTC) en Cryptocurrency

Visa legt zijn plan uit om Bitcoin (BTC) en de cryptocurrency ruimte in het algemeen te ondersteunen.

In een nieuwe blogpost zegt de betalingsgigant de rol van digitale middelen in de toekomst van het geld te herkennen.

„Het concept van digitale valuta – of een digitale versie van contant geld gecontroleerd door een privé-sleutel – werd meer dan tien jaar geleden gecreëerd, met de lancering van Bitcoin.“

Vandaag de dag zijn fiat-backed digitale valuta’s, gewoonlijk aangeduid als „stablecoins“, ontstaan als een veelbelovende nieuwe betalingsinnovatie, die de voordelen van digitale valuta’s combineert met de stabiliteit van bestaande valuta’s zoals de Amerikaanse dollar“.

Visa is al actief in de cryptocurrentieruimte en werkt met crypto-platforms Bitcoin Lifestyle en Fold. Het bedrijf zegt dat het van plan is om zijn diensten uit te breiden naar digitale valutaportefeuilles via zijn FastTrack-programma, waardoor fintechs kunnen integreren met het wereldwijde netwerk van 61 miljoen handelaren van Visa.

Het bedrijf zegt dat het net begonnen is en is van plan om zijn steun voor crypto activa uit te breiden, met meer aankondigingen met betrekking tot digitale valuta die in de toekomst komen.

„We zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van onze digitale valutastrategie. Vorig jaar hebben we geïnvesteerd in Anchorage, een bedrijf dat een beveiligingsinfrastructuur voor het digitale valuta-ecosysteem bouwt…“

Wij zijn van mening dat digitale valuta het potentieel hebben om de waarde van digitale betalingen uit te breiden naar een groter aantal mensen en plaatsen. Als zodanig willen we de rol die zij spelen in de toekomst van het geld helpen vormgeven en ondersteunen. We kijken ernaar uit om in de komende maanden meer met u te delen over dit werk“.

Visa zegt dat het samenwerkt met beleidsmakers en toezichthouders om ervoor te zorgen dat de digitale valuta strategie van het bedrijf zijn waarden en sterke positie op het gebied van veiligheid, privacy, integriteit en vertrouwen weerspiegelt.