Bitcoin-prisbubblan som aldrig brister

Bitcoin genomgick den mest betydande prisförändringen i slutet av 2017 då priset försvann 20 000 $. Då framkallade det många spekulationer om hur Bitcoin Era kommer att bete sig nästa och vad som väntar på den digitala valutan under de kommande åren.

Två år senare presenterar Bitcoin igen en stark potentiell signal . Investerare värms upp i väntan på att Bitcoins pris kommer att starta ett galet prisrally under överskådlig framtid. Det finns inget sätt att bestämma exakt när detta kommer att ske, men några av prognoserna anger att Bitcoin lätt kan hoppa till $ 50 000 prisnivån.

Upp- och nedgångar i Bitcoin

Det finns naturligtvis mycket skepsis till det. Medan Bitcoin kan visa en enastående prispotential, ger den inte en omedelbar rätt att vara kvalificerad som ett betalningsmedel eller att accepteras i något land i världen. Vissa betraktar Bitcoin som ett rent spekulativt verktyg, det är därför människor som Jim Rogers tror att på lång sikt BTC-priset kommer att gå till noll .

Sådana förutsägelser verkar alltför pessimistiska, eftersom Bitcoin historia visar att det tenderar att återhämta sig även från de lägsta nedgångarna och sedan sväva ännu högre. Detta har redan bevittnats år 2020 – med början på året på en optimistisk nivå på 7 000 $ och snabbt fortsatte till 10 000 USD, gick sedan BTC till lägre mark på 4 474 $ under marknadsuroen i mars kallas „Black Thursday“, och fortfarande blomstrar cirka 9 273 $ vid presstid.

Bubblan som aldrig brister

Det är en speciell sak med Bitcoin. Trots alla motståndarnas invändningar gör det fortfarande fasta steg i systemet och uppnår högre mark motsatt alla negativa prognostikationer. Alla samtal om den utbredda bubblan har ännu inte blivit verklighet, och tvärtom, Bitcoin visar sig starkare än tidigare och får kontinuerligt en solid plats. Med ett ökande antal nya adoptörer är detta cryptocurrency en tillgång som många investerare hänför sig till stora förhoppningar med .

Även om Bitcoin inte nödvändigtvis tar en ledande roll i fintech-omvandlingen av framtiden, kommer det ändå att förbli ett attraktivt investeringsmedel så länge människor tror på framtiden för decentraliserade pengar.

Som den största cryptocurrency och pionjären inom fältet var Bitcoin den första att dra det decentraliserade tillvägagångssättet i mainstream och i denna dag och ålder är det fortfarande det mest populära valet bland nybörjare. Eftersom offentlig utbildning om cryptocurrency fortsätter att växa, är det mycket möjligt att spänningen kring Bitcoin inte kommer att försvinna när som helst snart.